Slik startet min reise

Kristine Kotte foredrag

Likestilling mellom kjønnene er et av FNs bærekraftsmål, og et tema jeg virkelig brenner for. 

Tematikken er fortsatt aktuell i Norge. Kjønnsdimensjonen spiller fortsatt en viktig rolle innen alle de andre mangfoldsaspektene, som for eksempel etnisk minoritetsbakgrunn, funksjonsnedsettelse, LHBT+ og religion.

Mitt fokus har alltid vært på næringslivet fordi vi trenger kjønnsbalanse i maktposisjoner for å oppnå reell likestilling.

Min reise innen likestilling startet for alvor i 2016, da jeg var med å bygge opp SHE Conference.

Visjonen var å skape en samlingsplass og et nettverk for å få flere kvinner inn i lederroller, gründer- og investorroller. Vi lykkes med å skape et stort engasjement blant både kvinner og menn, og SHE Conference er i dag en av Europas største konferanser for mangfold og like muligheter. 

Selve konferansen ble arrangert i mars 2017, som ble akkurat på samme tid som #metoo. Bevegelsen gjorde stort inntrykk på meg, og ble viktig for min personlige reise og mitt indre ønske om å løfte kvinner. 

Jeg har arbeidserfaring fra IT-bransjen, olje- og energibransjen og har avtjent førstegangstjeneste i Sjøforsvaret. Jeg har derfor førstehåndskunnskap om de positive og utfordrende sidene ved å være en ung kvinne i mannsdominerte miljøer

Kristine Kotte på scenen på She Conference, She Community. Inspirasjonsforedrag.

Senere har jeg tatt en mastergrad i kjønnsstudier, og jobbet med likestilling på forskningsinstitusjonen CERN (Europeisk organisasjon for partikkelfysikk) i Sveits, og i det norske selskapet Equality Check. 

På CERN jobbet jeg som Diversity & Inclusion Analyst. 17.000 forskere, studenter og faste ansatte fra hele verden jobber på CERN i en kompleks organisasjonsstruktur. Kulturen er internasjonal og helt unik på en god måte, samtidig som den er preget av høy prestisje, hard konkurranse og skjev kjønnsbalanse.

Vi lykkes med å få øverste ledelse med på en strategi for å øke kjønnsbalanse på CERN, som heter “25 by ‘25”. Altså, 25 % kvinner innen 2025, med spesielt fokus på kvinner i forskning. Dette er første gang i CERNs historie, og både strategien og forslaget til utrulling var min idé.

Equality Check er et norsk teknologiselskap, startet av Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde. De tilbyr verktøy for rapportering og analyseverktøy for å måle grad av likestilling i selskaper. I Equality Check støttet jeg selskaper med rapportering, sparringspartner på tematikken og foredrag og workshops.

Kristine Kotte, foredrag for Brønnøysundregistrene. 8. mars, kvinnedagen, likestilling, mangfold og inkluderende kultur.
Kristine Kotte AW Magazine

I tillegg til disse jobbene har jeg vært fast spaltist i AW Magazine i to år, som er et businessmagasin for kvinner.

Mangfoldsprisen 2024

Jeg er stolt vinner av Mangfoldsprisen på HER Awards 2024. Det var en stor ære å bli nominert blant så mange dyktige bidragsytere.

Det føltes som en stor anerkjennelse, og en viktig milepæl for noe jeg har jobbet for helt siden starten av min karriere.

“Denne prisen hedrer enkeltpersonen eller organisasjonen som har brukt sin stemme og plattform til å skape positive endringer og fremme viktige saker eller problemstillinger.”

Er du interessert i dette temaet?